Manometry i naczynia ze stali nierdzewnej

Ponad 65% fabryk w USA ma jakiś element, czy to łożysko, zawór, manometr itp., który jest wymieniany częściej niż dwa razy w roku, podczas gdy wszystkie inne elementy w tej grupie są wymieniane rzadziej niż raz w roku. Chociaż zrobienie tego przyniesie wdzięczność sprzedawcy, który sprzedaje ten często wymieniany komponent, bardzo szkodzi to naszemu zyskowi.

Jakie zyski daje wykorzystanie stali nierdzewnej?

stal nierdzewna 1.4828Dotyczy to manometrów. Większość awarii miernika wynika z warunków zewnętrznych procesu. Najczęściej manometry, które nie są wykonane ze stali nierdzewnej, są używane w aplikacjach zmywania. Z biegiem czasu miernik rdzewieje i / lub przecieka, a ostatecznie zawiedzie. Następnie zostaje zastąpiony innym manometrem ze stali takiej jak stal nierdzewna 1.4828. Chociaż prawdą jest, że manometr ze stali nierdzewnej będzie kosztował prawie 50% więcej niż miernik ze stali węglowej w przypadkach, gdy nastąpi utrata produkcji lub nadmierna ilość czasu poświęcanego przez technika na wymianę miernika, wyższy koszt zakupu jest więcej niż zwracany w przypadku uproszczonej eksploatacji i oszczędności pracy. Nawet przy 100 USD różnicy w cenie zakupu, ile zmian będziemy musieli wprowadzić, zanim osiągniemy równowagę tylko na robociznę? Nie wspominając o przestojach. Z drugiej strony bardzo dobry zestaw naczyń ze stali nierdzewnej może przetrwać całe życie. Wiele osób uważa, że ​​jest to jednorazowy zakup, który jest wart inwestycji. Chociaż stal nierdzewna jest ogólnie dość łatwa do czyszczenia, przyklejona do żywności może sprawić, że powlekane patelnie będą wyglądać nieco bardziej atrakcyjnie.

Jednak wielu uważa, że ​​mały tłuszcz do łokcia jest opłacalny ze względu na ogólną trwałość tych garnków i patelni. W przypadku wyboru naczyń ze stali nierdzewnej istnieje kilka wskazówek dotyczących czyszczenia, które mogą się przydać.